22.-24. april: Den smilende kamel kommer til søen – Et eventyr fra Sæbygård Skov

Sæby Scenens unge og et par voksne opfører d. 22.-24. april dramatiseringen af Ann Bildes børnebog “Den smilende kamel kommer til søen”. En forestilling for både børn, unge og voksne. Den handler om at møde hinanden med et åbent sind og om at passe på hinanden og det sted, vi bor. Det er et sjovt stykke, som har sine vigtige budskaber. En farverig forestilling med gode og sjove figurer.

Den smilende kamel har vandret i mange dage og mange nætter. Ja, hele den lange vej væk fra sandørkenen. Han savner sin familie og sin flok og er trist og træt og meget tørstig, da han kommer til søen.

Her finder han venner og en ny familie, og de bliver en rigtig flok. Der er hr. kronhjort, Madam And, Ugle, Råbuk og mange andre gode dyr.

Dyrene lever i fred og fordragelighed ved søen og i skoven. Lige indtil den dag en rovfugl og en slange dukker op. De vil bestemme alt, og så bliver der bøvl og ballade. Særligt da slangen også begynder at hypnotisere de dovne vildkatte, de hønsedumme høns og tudsen. Hr. Kronhjort vækker heldigvis hr. Skovtrold, som ligger og snorksover i sin hule inde i kæmpestenen …

Ann Bilde var Sæby-forfatter og udgav “Den Smilende Kamel kommer til søen” i 2020. Hun arbejdede bl.a. også for at få den store sten i Sæbygaard Skov gjort fri og tydelig. Den sten som skovtrolden i historien bor inde bag – både i bogen og i teaterstykket. Ann Bilde er her desværre ikke mere, efter et kræftforløb sidste sommer. 

Dramatiseringen er skrevet af Anne Sivesgaard i samarbejde med Margaretha Cedergren. Der er skrevet nye sange og skrevet musik til af Karsten Legård.

Sæby Scenen har især taget inspirationen op, fordi der er nogle gode og vigtige budskaber i historien – Vi skal passe på hinanden og på vores jord. Med denne forestilling udfordres de unge skuespillere på en helt ny måde.

Teaterforestillingen varer ca. 1 time og er uden pause. Som skrevet retter forestillingen sig til børn og barnlige sjæle og andre voksne – en aldersgruppe helt ned til 5 år. Yngre børn kan sagtens få noget ud af at se den, men kan misse lidt af den overordnede forståelse. 

Forestillingen anbefales til børn og barnlige sjæle og andre voksne – dog anbefales fra 5 år og ældre. Yngre børn vil sagtens kunne få noget ud af at se forestillingen, men der kan være sammenhænge, der kan gå tabt for dem.

Køb din billet på https://www.datsbilletten.dk/arrangementer/?s1=3&s2=&s3=&s4=&s=Den+smilende+kamel