Teaterforestillinger

Denne side indeholder opslag fra tidligere forestillinger.

 

skafottet-724x1024

 

 

 

 

Sæby scenens juniorhold opfører sæsonens stykke ”Skidt med skafottet”

Forår betyder varmere temperaturer, længere aftener og ikke mindst traditionen tro; teater på Skovlyst.

Juniorholdet er disse uger ved at lægge sidste hånd på sæsonens teateropsætning. ”Skidt med skafottet”. De sidste kostumer passes til og replikkerne er ved at sidde fast.

I sæsonens forestilling, tager vi publikum godt 200 år med tilbage i tiden. Nærmere bestemt, finder forestillingen sted i den mørkeste tid i Frankrigs historie. Nemlig under revolutionen i 1794.

Forestillingen er en farce der udspiller sig på kroen “Den sorte Gryde”, der ligger for enden af Den sorte Gyde. Her samles revolutionens sønner og døtre. Strikkepindene klirrer. Nogen taber masken, mens andre taber hovedet! oprøret har udviklet sig til en grum farce, hvor alle udspionerer alle. Den nye hovedafbryder, guillotinen, hænger ikke stille i denne tid.

Kroens ejer; René servere Bloody Mary’s for kun 2 ører til stamgæsterne. Strikkeklubben sidder i hjørnet og sladrer om bedre tider.

Men hvordan skal man lave om på situationen?

Stykket er en komedie, skrevet af Anne Brodin og Lars Thelonius. Det er en masse sjove episoder og rappe replikker og finurlige sammenhænge, blandet med revolutionens alvorlige stemning.

Stykket er i 1 akt, og henvender sig mest til publikum fra skuespillernes egen alder og op efter.

“Skidt med skafottet” er helt klart værd at se, når de unge skulespillere opfører den d. 18. april kl. 14 på Skovlyst. Så kom op i forårsskoven og tilbring en hyggelig, sjov og markaber stund i selskab med Sæby scenens junior skuespillere.

Billetter købes ved indgangen. Husk kontanter, der modtages ikke dankort. Billetpris er hhv. 60 og 40 kr.

 

Lille Virgil

Lille Virgil

I den kommende tid får Skovlyst besøg af fornemt selskab. Lille Virgil og alle hans venner fra Kalleby, flytter ind i Sæbys kulturhus i skoven.

Det er Sæby scenens ældste børnehold, der opfører skuespil ”Lille Virgil”, lavet over en af Ole Lund Kirkegårds populære og elskede børnebøger.

Børnene har øvet hele vinteren igennem, og er blevet virkelig gode. Der er blevet malet kulisser, fundet kostumer og rekvisitter. Så der er gjort klar til en rigtig god og morsom oplevelse.

I et hønsehus i den lille by, Kalleby, bor Lille Virgil sammen med en enbenet hane, som vækker ham hver morgen. Han er ven med Oskar og Carl Emil, og sammen med dem oplever Lille Virgil mange eventyr. Et af eventyrene handler om en ene-og-alene stork. Et andet om Carl Emils fødselsdagsfest, der ikke helt går som Carl Emils mor havde regnet med, men så absolut efter Virgil og vennernes hoved. De 3 tager også på jagt efter en skjult skat. Men ikke nok med det – Lille Virgil og hans venner møder tilmed en drage med syv ben og 2 hoveder. Det bliver helt sikkert ikke kedeligt.

Stykket opføres lørdag d. 15. og søndag d. 16 marts., begge dage klokken 14.00. Biletter købes ved indgangen. Så mød bare op, ingen forudbestilling. Alle er velkomne. Også selvom man ikke er i familie eller kender de unge mennesker.

Børn 40 kr., Voksne 60 kr. Der tages ikke mod dankort.

I pausen kan der købes lidt hjemmebag, en kop kaffe/the og saftevand.

 

 

Noget for sig og Visne blomster?

 

Plakat Noget for sig

Sæby Scenens unge klar med hele 2 forestillinger

Sæby Scenens unge øver i øjeblikket på højtryk for at blive klar til premiere torsdag d. 10. april. 20 unge i alderen 13 til 22 år har siden nytår arbejdet med færdiggørelse af manuskript, terpet replikker og knoklet med optræden på de skrå brædder.

Ungdomsholdet opfører i år 2 stykker.

”Noget for sig selv”

Vi danskere er ikke som ”de andre”. På trods af at den 4. statsmagt har sin indflydelse på, hvordan en stor del af befolkningen lever deres liv i forhold til kostvaner, motion, underholdning, politik osv., vil der alle dage være noget omverdenen ikke kan tage fra os; vores tendens til at brokke os over de små ting, der kan drille i hverdagen, vores naivitet, vores egoisme, vores travle hverdag, men også vores humor, vores ironi, og vores selvbevidsthed!
Stykket er en form for ungdomsrevy – en bunke sketches, der belyser disse tendenser på en lettere grov, men dog kærlig, humoristisk og ærlig vis. Stykket er med andre ord en skildring af danskernes væren, hvor de unge skuespillere selv har været med til at sætte sit præg på hele forestillingen.
Publikum kan se frem til et par yderst morsomme timer, og vi garanterer for, at alle kan nikke genkendende til mindst én af de situationer, der vil forekomme på scenen!

”Visne blomster?”

De 5 skuespillere i truppen har arbejdet meget selvstændigt med manuskript på ”Visne blomster”. I forestillingen møder vi 5 beboere i et noget specielt bofællesskab. Hver med deres historie og reaktion på sig selv og omgivelserne. Grænser afprøves og følelserne leves fuldt ud. Der kan til tider være en noget rå tone men ikke altid betegnende for de unge beboeres inderste følelser. Forestillingen tager godt 3 kvarter og kan kun opleves fredag aften og lørdag eftermiddag. Gruppen har yderligere en allerede booket lukket forestilling lørdag aften.

 

De unge byder altså på 2 noget forskellige forestillinger, som dog begge handler om, hvordan vi mennesker er eller kan være.

Forestillingerne opføres på Skovlyst, Kildevej 51 i Sæby torsdag og fredag aften d. 10. og 11. april kl. 19 og efterfølgende lørdag og søndag d. 12. og 13. april – begge dage kl. 14.00. Yderligere oplysninger kan fås hos Margaretha Cedergren 27 50 61 69.