Kristian Lilholt med band

Kristian-lilholt
Kristian Lilholt med Band

Den 3. oktober kl 20 :00 giver Kristian Lilholt koncert på Skovlyst, og salen fyldes af tonerne fra Kristian Lilholts righoldige repertoire. Det kan gå hurtigt, det kan gå langsomt, det kan være på dansk eller engelsk, eller helt uden ord. Vi skal nok komme rundt i hele paletten ved denne koncert. Ikke mindst de instrumentale kompositioner gør sig aldeles strålende i kirkerummet. I den instrumentale genre er Kristian Lilholt uofficiel ‘danmarksmester’. Han matcher internationale navne som Enya og Mark Knopfler.

Med sig til koncerten har han sit faste personale: Ida Friis Virenfeldt og Lasse Jørgensen. Lasse Jørgensen kan spille på det meste, og Ida Friis Virenfeldts stemme er prikken over det berømte i. Efter langt over 500 fælles koncerter i ind og udland, er Lilholt, Virenfeldt & Jørgensen blevet et velfungerende, gennemmusikalsk, rørende og ikke mindst underholdende koncertbekendtskab, som stille og roligt har fundet sin helt egen niche i dansk showbizz. Letflydende kommunikation i øjenhøjde, og musik og sange med højt til loftet.

Ved koncerten vil Lilholt, Virenfeldt & Jørgensen blandt andet spille uddrag fra Kristian Lilholts seneste projekt: LAND. LAND er en kunstnerisk rejse gennem årstidernes danske landskaber i malerier, musik, lyrik og film. Med udgangspunkt i billedkunstneren Carsten Franks 8 store originale LAND malerier – som hænger hos Jyske Finans i Silkeborg – komponerede Kristian Lilholt 8 sange og musikalske forløb, og inviterede derefter filmproducer Kim Søgaard – Retrospectfilm i Århus – til at lave 8 originalfilm over sangene og malerierne. Materialet er samlet i en gedigen boks som indeholder en CD med de 8 sange, en DVD med de 8 film og en bagLAND dokumentarfilm, samt en lille bog, hvori mange af de medvirkende reflekterer over deres medvirken. På musiksiden fx Nanna Lüders, Benjamin Koppel, Michala Petri, Cecillie Hyldgård, Kajsa Vala og selvfølgelig også Ida Friis Virenfeldt og Lasse Jørgensen.

LAND boksen er ganske imponerende solgt i mere end 24.000 eksemplarer. Det vil være muligt at købe dette kunstneriske Danmarks portræt ved koncerten. LAND er også lavet i en engelsk version.

Udover smagsprøver på LAND, er Kristian Lilholts bagkatalog et overflødighedshorn af gode sange og stemningsfuld instrumentalmusik. Det bliver spændende at høre, hvad Kristian Lilholt vælger at spille for os på Skovlyst. Tilmed får al den dejlige musik tilført en helt speciel ‘åndelig bonus’ når den fremføres i salen!

Til de der endnu ikke har prøvet at opleve en koncert med Lilholt, Virenfeldt & Jørgensen, vil de der hár gerne sige: ‘Glæd Jer! Inden der er gået mange sekunder er man fanget ind i Kristian Lilholts musikalske boble, hvorefter man bare kan læne sig tilbage og nyde’.